15 Sep
15Sep

In samenwerking met Gemeente Oldambt hebben we met trots de Nieuwkomers Ontwikkeling en Empowerment Series afgerond, waarin 12 van de 40 essentiële onderwerpen zijn behandeld. Deze training, gegeven door cultuursensitieve trainers met dezelfde achtergrond als de deelnemers, richtte zich op het versterken van hun zelfredzaamheid en het bevorderen van hun succesvolle integratie en participatie in de Nederlandse samenleving.

Het tijdig aanleren van deze vaardigheden in de vroege fase van het integratieproces biedt nieuwkomers een stevige basis om zelfverzekerd en succesvol deel te nemen aan de samenleving. Deze training legt de fundering die hen helpt om beter voorbereid en met vertrouwen hun plek in de gemeenschap te vinden, en versterkt daarbij hun redzaamheid en onafhankelijkheid.

Wat deze training bijzonder effectief maakte, was de combinatie van training in de moedertaal (Arabisch) met het introduceren van belangrijke Nederlandse termen. Dit stelde de deelnemers in staat om zowel de inhoud goed te begrijpen als vertrouwd te raken met termen die ze in hun dagelijks leven zullen tegenkomen. De trainers creëerden een vertrouwde leeromgeving waarin zij niet alleen de inhoud goed konden overbrengen, maar ook de specifieke culturele uitdagingen begrepen waarmee de deelnemers worden geconfronteerd.

Door middel van interactieve workshops hebben we gezorgd voor toegankelijke en begrijpelijke sessies, waarin deelnemers de tools en kennis kregen om zich verder te ontwikkelen en hun plek in de samenleving te vinden. De heldere uitleg en praktijkgerichte aanpak zorgden ervoor dat de informatie gemakkelijk toepasbaar is in hun dagelijks leven.

Gedurende deze reeks hebben we ons onder andere gefocust op de volgende thema’s:

  • Cultureel bewustzijn
  • Burgerparticipatie en gemeenschapsbetrokkenheid
  • Gezondheidssystemen in Nederland
  • Onderwijs en ontwikkeling in Nederland
  • Financiële verantwoordelijkheid en rechten
  • Het belang van verzekeringen in Nederland
  • Vervoer en mobiliteit

Benieuwd naar hoe deze training de doelgroep binnen uw gemeente kan ondersteunen in hun integratie en participatie? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
📧 info@Consul-Tech.nl
🌐 www.Consul-Tech.nl
📞 +31 (6) 24 80 32 26